Gratinerede kammuslinger
4 pers.
Tilberedning
Kom hvedemel, salt og peber i en lille plasticpose og kom kammuslingerne deri. Ryst dem godt i melblandingen.
Sauter finthakkede skalotteløg i 40 g smør på en pande. Tag kammuslingerne op af posen og sauter dem med i 1 min på hver side. Kom vermouth, citronsaft og fløde i og kog saucen ind, til den er godt cremet. Smag til med salt og peber.
Fordel kammuslinger og sauce i ildfaste forme. (eller i kammusling skaller).
Drys et tyndt lag rasp og læg 1 tsk smør på hver portion.
Gratiner kammuslingerne i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 5-8 min. eller til de er gyldne.
Server gratinerede kammuslinger med friske krydderurter, brød og et glas mousserende æble.
Tip: Tilbered denne ret dagen før! Vent dog med at gratinere kammuslingerne til de skal serveres.
Tip: Tilføj skiver af champignon og jomfruhummerhaler til saucen.