Gratinerede kammuslinger

4 pers.

Tilberedning

Kom hvedemel, salt og peber i en lille plasticpose og kom kammuslingerne deri. Ryst dem godt i melblandingen.

Sauter finthakkede skalotteløg i 40 g smør på en pande. Tag kammuslingerne op af posen og sauter dem med i 1 min på hver side. Kom vermouth, citronsaft og fløde i og kog saucen ind, til den er godt cremet. Smag til med salt og peber.

Fordel kammuslinger og sauce i ildfaste forme. (eller i kammusling skaller).

Drys et tyndt lag rasp og læg 1 tsk smør på hver portion.

Gratiner kammuslingerne i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 5-8 min. eller til de er gyldne.

Server gratinerede kammuslinger med friske krydderurter, brød og et glas mousserende æble.

Tip: Tilbered denne ret dagen før! Vent dog med at gratinere kammuslingerne til de skal serveres.

Tip: Tilføj skiver af champignon og jomfruhummerhaler til saucen.

Ingredienser

  • 350 g kammuslinger

  • 50 g hvedemel

  • 1 tsk. salt og ½ tsk. peber

  • 1 skalotteløg (30 g)

  • 50 g smør

  • 1 dl vermouth (eller hvidvin, Ingrid 2015)

  • 1-2 spsk. citronsaft

  • 2 dl piskefløde

  • 2 spsk. rasp

  • friske krydderurter

Vin Tip

Prøv Andersen Winery Mousserende mousserende æblevin