Enestående rammer. Enestående vine.

Andersen Winery er et dansk vineri beliggende i det enestående landskab omkring Mols Bjerge. Her fremstiller vi mousserende vine i verdensklasse. Vi vælger det ypperste inden for danske frugter, druer og bær og gør dem til smagsoplevelser ud over det sædvanlige.

Et smagfuldt hold

Bag Andersen Winery står vinmager Mads Groom Andersen, madspecialist Frantz Maurice Scott Lundby og iværksætter Morten Rinder Stengaard. Sammen formår vi at få alle nuancer i spil. Sanserne skal vækkes. Det samme skal nysgerrigheden.

En vigtig del af vores mission er nemlig at inspirere til, hvordan vores mousserende vine kan spille sammen med mad. Typisk serveres champagne før selve måltidet – som noget, der åbner op for sanserne og gør smagsløgene klar. Vores mousserende vine kan serveres som aperitif på præcis samme måde som champagne. Men vi fokuserer også på at skabe mousserende vine, som egner sig særdeles godt til mad på højeste niveau.

Det gærer og bobler

Vineriet boblede allerede så småt i 2009, hvor Mads på hobbyplan begyndte at fremstille vin af æbler fra egen have. Et par år senere etablerede han en vinmark for at eksperimentere med mousserende druevine à la champagne.

I 2015 er niveauet blevet så højt, at vi beslutter at øge produktionen. Vi prøver med andre typer frugter og bær. Råvarerne bearbejdes og gæres på forskellige måder. Vi dufter og smager. Vi bliver hele tiden klogere.

I spændingsfeltet mellem klassisk og nyt

Champagnemetoden er udviklet og forfinet siden starten af 1700-tallet. Men én ting er metode, en anden er ingrediens. Hos Andersen Winery bruger vi det, der giver mest mening. Danske frugter og bær har nemlig en perfekt syreprofil, når det kommer til mousserende vine. Derfor bruger vi selvfølgelig de æbler, stikkelsbær, solbær og jordbær, der findes lige udenfor døren til at fremstille mousserende vine i verdensklasse!

Ved at kombinere den traditionelle metode med de fineste danskproducerede råvarer skaber vi innovative produkter, som forener det bedste af det bedste.

Viljen til at overgå os selv

Både champagne og druevine har hundredevis af år bag sig. Side om side med solmodne bær er høstet dyrebare erfaringer. Eksperimenter er blevet til solide teknikker, metoder og comme il faut. Vi lader os inspirere af drueverdenen. Vi bruger metoderne og teknikkerne, men for os handler det ikke om at gøre andre kunsten efter. Det handler om at finde vores egen vej.

Netop på vores breddegrader har vi fantastiske råvarer til rådighed, som kan blive til verdens bedste mousserede vine. De nordiske æbler har fx en hel særlig syreprofil, som giver en fantastisk sprødhed til vinen. På rejsen mod nye og spændende vine vil vi til stadighed overraske ved at kombinere de bedste danske frugter, druer og bær. Det bliver vores bud på en nordiske pendant til den franske champagne.

Håndholdt tålmodighed

Høj kvalitet kommer ikke af sig selv. Hverken når det gælder champagne af franske druer eller mousserende vine af danske frugter, druer og bær. Det er et krævende håndværk.

Først tester og sammensætter vi de mest vinøse sorter. Syre, sødme, aroma og bitterstoffer skal mødes i et samlet udtryk. Så håndsorteres frugten, før vi presser mosten. Flaskerne placeres i kælder, hvorefter vi med håndkraft drejer hver eneste flaske i 21 dage. Efter degorgering tilsættes selve dosagen, hvor sødmegraden bestemmes.

Job hos Andersen Winery

Her på siden slår vi stillinger op, som du kan søge hos Andersen Winery.

Du er altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning, hvis du mener at vi mangler sådan en som dig i vineriet. Vi er et organisk team, som vokser særligt i sommerperioden, og vi er altid på udkig efter gode folk.

Se vores ledige jobs