Risalamande kage med kirsebær

8 pers.

Tilberedning

Knus kiks og bland dem med hakkede mandler og smeltet smør. Tryk massen ned i bunden af en springform (Ø20) og sæt den på køl i min. 30 min. Pisk fløde til flødeskum og bland med risengrød. Rør flødeost sammen med sukker, vaniljemarv og citronskal. Vend risengrødsmassen i flødeosteblandingen. Smelt den udblødte husblas i et vandbad og bland den i flødeostecremen. Fordel massen over kiksebunden og sæt den i køleskabet i minimum 60 min. før kirsebær topping kommes på. Varm kirsebærsaucen op i en gryde og smelt den udblødte husblas heri. Lad kirsebærsaucen køle lidt af inden den fordeles over kagen. Sæt risalamende kagen på køl i mindst 4 timer inden servering. Nyd risalamendekage med et køligt glas Andersen Winery Ben A Solbær eller Stevns Kirsebær.

Ingredienser

  • 150 g digistive kiks

  • 50 g hakkede mandler

  • 75 g smør

    Risalamande creme

  • 2 blade husblas

  • 1 1/2 dl fløde

  • 250 g risengrød

  • 200 g flødeost

  • 50 g sukker
  • 1/2 vanlijestang, marv herfra

  • 1 tsk. revet citronskal

    Kirsebærtopping

  • 2 blade husblas

  • 500 g kirsebærsauce

  • 1 fl. Andersen Winery Ben A eller Stevns

Vin Tip

Prøv Andersen Winery Mousserende Dessert Solbær Ben A