Andersens chokoladedessert
8 pers.
Tilberedning
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Pisk æggehvider og 50 g sukker stift i en anden skål. Pisk æggeblommer og 150 g sukker luftigt i en tredje skål, og rør chokolademassen i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, så du får en jævn mousse.
Beklæd bunden af en Ø20 springform med bagepapir og smør kanterne. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 min. Stil resten af chokolademoussen i køleskabet.
Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold. Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå bunden. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer til moussen har sat sig.
Pynt Andersens chokoladedessert med chokoladespåner og evt. friske bær.