Chokolade og marcipan crumble med æbler og bær

4 pers.

Tilberedning

Hak nødder og chokolade groft og bland dem med hvedemel, havregryn og 125 g sukker.

Smelt smørret og rør det sammen med nøddeblandingen.

Skræl æblerne og skær dem i skiver. Læg dem i et ildfast fad sammen med bærrene og marcipanstykker. Drys 100 g sukker henover.

Fordel crumble jævnt over æbler, bær og marcipan.

Bag crumble ved 200 grader i ca. 30 min.

Server chokolade og marcipan crumble med æbler og bær med cremefraiche og Andersen Winery Ben A

Tip: Variér ved at komme den hakkede chokolade mellem bær og marcipan i stedet for i crumblen.

Ingredienser

  • 75 g hasselnødder

  • 75 g hvedemel

  • 75 g havregryn

  • 225 g sukker

  • 125 g smør

  • 300 g æbler

  • 100 g bær (brombær, solbær, blåbær)

  • 75 g mørk chokolade

  • 50 g marcipan

  • 3 dl cremefraiche 18%

Vin Tip

Prøv Andersen Winery Mousserende Dessert Solbær Ben A