Skaldyrsfad med brød, aioli, rødløgsvinaigre og dild

4 pers.

Tilberedning

Kog evt. skaldyrene dagen før og stil dem på køl.
Kog jomfruhummerne i letsaltet vand i 5 min. Køl dem af.
Kog krabbeklørene i letsaltet vand i 5-7 min og lad dem køle af i kogevandet.
Pille rejer og krebs købes færdigkogte.
Kom æggeblommer, dijonsennep, citronsaft i en skål og hæld vindruekerneolie i i en tyndstråle imens du pisker. Pisk til du har en god cremet mayonnaise. Pres hvidløg i og smag aiolien til med salt og peber.
Hak rødløg i små tern og bland med rødvinseddike.
Åben Østers og server alle skaldyrene på et fad med godt brød, aioli, rødvinsvinaigre, citronbåde, dild og en flaske Andersen Winery Elmsfeuer Rabarber til.

Ingredienser

  • 500 g jomfruhummere

  • 500 g krabbeklør

  • 500 g pille rejer

  • 500 g krebs

  • 12 østers

  • 1 bundt dild

  • 1 luftigt brød

Aioli

  • 2 past. æggeblommer

  • 1 spsk. dijonsennep

  • ½ citron, saft heraf

  • 3 dl vindruekerneolie

  • 2 fed hvidløg

Rødløgsvinaigre

  • ¼ rødløg

  • 1 dl rødvinseddike

Vin Tip

Prøv Andersen Winery Mousserende rabarbervin Elmsfeuer