Hvide asparges med sauce mousseline, Skagens rejer og frisk dild

4 pers.

Tilberedning

Knæk og skræl asparges. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 min. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Smelt smør i en gryde (Klar evt. smørret.) og pisk æggeblommerne sammen i en anden gryde uden varme. Hæld det smeltede smør ned i æggeblommerne i en tynd stråle mens du pisker. Hæld også citronsaften i. Pisk fløden til flødeskum.

Først nu varmer du saucen langsomt op, imens du pisker. Den må ikke skille.

Når den er luftig og cremet blander du flødeskummen i. Smag til med salt og peber.

Anret de hvide asparges med sauce mousseline, rejer og frisk dild.

Tip: Prøv også med kaviar eller stenbiderrogn til.

Ingredienser

  • 20 hvide asparges (eller 12 store)

  • 200 g smør

  • 4 æggeblommer

  • 1 citron, saft heraf

  • 1 dl piskefløde

  • 300 g rejer

  • en håndfuld frisk dild
  • salt og peber

Vin Tip

Prøv Andersen Winery Mousserende rabarbervin Elmsfeuer