Chokolade crème brûlée med mørke bær
4 pers.
Tilberedning
Hak chokoladen, og kom den i en skål.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Varm piskefløde, vaniljekorn og vaniljestang op til kogepunktet. Smelt den hakkede chokolade deri.
Pisk æggeblommerne luftige med sukker.
Hæld den varme fløde ned i æggemassen og rør det godt sammen.
Hæld crème brûlée massen i portionsforme og bag dem i ovnen ved 140 grader (ikke varmluft) i ca. 25 min., eller til de har sat sig. De skal være let dirrende i midten.
Sæt chokolade crème brûlée på køl til de er helt kolde.
Drys et tyndt lag sukker på crème brûlée og brænd sukkeret til karamel med en gasbrænder.
Server chokolade crème brûlée med mørke bær og Andersen Winery Ben A
Tip: Tør vaniljestangen i ovnen og hak den til sprød vanilje-topping.